Bookleaf springer Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är, faktiskt, inte en plats där man bygger fartyg, utan ett årligt återkommande maratonlopp (eller halvmaratonlopp om man ska vara petig). Det arrangerades för första gången 1980, med under 2,000 deltagare, men växte snabbt till att varje år locka mellan 30 och 40,000 deltagare. Under de senaste fem åren har dock intresset ytterligare exploderat, och 2012 nådde deltagarantalet för första gången över 60,000. Vi på Bookleaf har varit med och bidragit till detta, för vi har sprungit Göteborgsvarvet de senaste fem åren, i år är det dags igen!

Göteborgsvarvet består numera av ett antal olika tävlingar, som exempelvis varvsstafetten, stavgång, och olika kortvarianter för barn. Tävlingen föregås också av ett antal seedningstävlingar, som givetvis inte är obligatoriska. Dessa är till för den som springer på lite högre nivå och vill förbättra sin startposition. Eller för den som springer på lägre nivå, och också vill ha en bra start. Tävlingar som Göteborgsvarvet och Vasaloppet handlar ju lika mycket om att tävla med sig själv, och försöka förbättra sina resultat från föregående år.

Tävlingen är ett välgörenhetsevenemang, där de 4,000 funktionärerna är frivilliga. Arrangemanget sköts av Göteborgs Friidrottsförbund, och hela överskottet från tävlingen går dels till de olika föreningarnas ungdomsverksamhet, dels till driften av Friidrottens Hus, landets första permanenta hall för att utöva friidrott inomhus. Det invigdes 1988, och har hjälpt många framgångsrika friidrottare från Göteborgsregionen att nå sin fulla potential. Att springa en halvmaraton är det minsta man kan göra för att hjälpa till, tycker vi!

Anmäl dig du med, på goteborgsvarvet.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *