Ett tips: i stället för renovering

Som ni kanske vet vid det här laget så kommer vi med små tips då och då, och nu är det dags igen för ett litet sådant. Det är nämligen så att en av oss i gänget som driver den här bloggen nyligen har bytt ut sina köksluckor. Anledningen var att de gamla helt enkelt var slitna. Man kan ju tro att när man byter köksluckorna så är det just bara köksluckorna som blir nya. Och visst är det väl så, men även om det bara är luckorna som byts ut så får ändå hela köket en helt ny känsla. Det är i alla fall vad vi kom fram till när vi satt där och sippade kaffe och beundrare de nya luckorna. Det var som att köket hade fått en liten minirenovering. Och då kom vi på att vi skulle tipsa om det här på bloggen.

Nya luckor på gamla stommar
Att byta köksluckor kan ju ibland vara enkelt, men ibland också lite svårare. Har man moderna stommar så är det nog lätt att hitta nya köksluckor. Men har man ett lite äldre kök kan det ibland vara knepiga mått på luckorna. Som tur är så finns det företag som tillverkar nya luckor efter dina gamla stommar. Som Mälarkök till exempel. Då slipper man riva ut hela köket, och kan göra den här lilla minirenoveringen som egentligen bara är nya köksluckor men som känns som så mycket mer.

Kostnadsfritt hembesök

Det fina med just Mälarkök som vi nämnde är att de gör kostnadsfria hembesök där man kan sitta i sitt eget kök och titta på prover och välja och vraka. Det är ju ofta i det egna köket som man bäst ser hur saker och ting skulle se ut – inte när man står i en butik. Och vill man sedan ha hjälp att sätta upp luckorna så kan Mälarkök fixa detta också. Helt klart värt att kika närmare på om man funderar på lite nytt i köket!