Viktigt med bra utrustning

Har ni tänkt på hur viktigt det är att man har rätt utrustning när man håller på med saker. Tänk till exempel att ni ska baka en kaka. Då behöver ni en bra bunke att göra smeten i, kanske en kastrull att smälta smör i, decilitermått och andra mått för att kunna mäta upp ingredienserna korrekt. Ni behöver kanske en elvisp för att slippa stå och vispa för hand. Och så en bra ugn som gräddar kakan jämnt.

Är det alltid positivt?
Och det här gäller ju oavsett vad man gör. Om man till exempel driver en restaurang så behöver man bra restaurangutrustning så att man enkelt kan laga mat till många samtidigt. Och har man ett tryckeri så behöver man ha bra papper, bra maskiner och allt däremellan. Men å andra sidan – var det sämre förr när man inte hade all den teknik som finns idag? Blev kakorna mindre aptitliga för att decilitermått inte fanns att ta till, eller för att man var tvungen att vispa äggen porösa för hand?

Kan man göra på andra sätt?
Det är en intressant tanke. Man har tryckt saker i alla tider. Redan de gamla grekerna… som man brukar säga. Kanske ska man inte förlita sig allt för mycket på utrustning, utan mer se till hantverket bakom? Kanske kan det till och med bli bättre, mer intressant, om man går utanför ramarna och gör något på ett annat sätt? Det är nog viktigt att man ifrågasätter sin utrustning ibland, om inte annat för att utvecklas och komma vidare.

Våga tänka annorlunda

De gamla grekerna tyckte nog att de hade topputrustning, men utvecklingen går alltid framåt och rätt var det är så tänkte någon förmodligen ”men, om vi kanske gör så här i stället?”. Ibland kan det nog vara bra att fundera lite över de här något flummiga tankarna!